Relaties verwijderen

U kunt een relatie alleen verwijderen wanneer deze nog niet aan één of meerdere boekingen is gekoppeld. 

Wanneer u bijvoorbeeld een uitgaande factuur boekt, moet u een relatie selecteren. Zodra de boeking is opgeslagen, kan deze relatie dus niet meer worden verwijderd want dan zou de factuur niet meer compleet zijn.

Ook wanneer u de factuur verwijdert, kan de relatie niet worden verwijderd want de factuur komt voor in de lijst van Verwijderde boekingen. Verwijderde boekingen moeten altijd hersteld kunnen worden en daarom moet ook hier de relatie bewaard blijven.

Om een relatie te verwijderen, gaat u naar Relaties in het hoofdmenu en klikt u op de betreffende relatie waardoor een nieuw scherm wordt geopend. Rechts onderaan vindt u de knop Verwijderen. Staat er geen knop Verwijderen, dan is de relatie gekoppeld aan één of meerdere boekingen. Dit geldt ook wanneer er een project is gekoppeld aan de relatie.

 

Meerdere relaties in één keer verwijderen

In de hoofdlijst van relaties kunt u relaties aanvinken. Vink alle relaties aan die u wilt verwijderen en klik op het derde kleine icoontje onder de lijst met de subtekst "Met geselecteerd..."

Kies vervolgens voor Verwijderen. Alleen de geselecteerde relaties waar geen boekingen of projecten aan zijn verbonden, worden dan verwijderd.

 

Wat u ook zou kunnen doen...

is een relatie op niet actief zetten. Dan verschijnt deze niet meer in de lijstjes voor een nieuwe boeking.